Posted by : ΔΚΜ - Δημοκρατική Κίνηση Μηχανικών Κυριακή, 17 Νοεμβρίου 2013

Εκλογές ΤΕΕ της 24ης Νοεμβρίου 2013

Ενώνουμε τις δυνάμεις μας για ένα ΤΕΕ πιο παραγωγικό, πιο αποτελεσματικό, χρήσιμο και χρηστικό στους μηχανικούς.

Την τελευταία τριετία ο κλάδος των μηχανικών, ενεργό κομμάτι μιας κοινωνίας που βιώνει μια πρωτοφανή οικονομική κρίση, έχει υποβαθμιστεί σε ότι αφορά τον επιστημονικό του ρόλο και έχει εκμηδενισθεί σε επαγγελματικό επίπεδο.

Σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία, το ΤΕΕ δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί στην αποστολή του και να δώσει τόσο στον κλάδο την απαραίτητη υποστήριξη που χρειαζόταν, όσο και στην ίδια την κοινωνία.

Αποφασιστικός παράγοντας αυτής της αποτυχίας είναι το δυσλειτουργικό μοντέλο οργάνωσης και διοίκησης του ΤΕΕ, το οποίο έδωσε τη δυνατότητα να ευδοκιμήσουν προσωπικές στρατηγικές σε βάρος της συλλογικής εκπροσώπησης των μηχανικών.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Συναισθανόμενοι, το βάρος της ευθύνης μας, αποφασίσαμε, ενόψει της νέας θητείας των οργάνων διοίκησης του ΤΕΕ, να παραμερίσουμε ανούσιους πλέον διαχωρισμούς και να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, για την πλήρη αναδιοργάνωση του Επιμελητηρίου, ώστε αυτό να ανταποκριθεί επιτέλους στην αποστολή του.

Πυξίδα που μας κατευθύνει σε αυτή την προσπάθεια είναι θέσεις και προτάσεις που έχουν ως αφετηρία τους κοινούς αγώνες, την κοινή μας ιδεολογία, αλλά και την κοινή λογική. Το επόμενο διάστημα τις παρουσιάζουμε στους μηχανικούς και επιδιώκουμε κάθε συνεργασία για να υλοποιήσουμε στο Επιμελητήριο μια σειρά στοχευμένων δράσεων. Δράσεις με βραχυπρόθεσμο αλλά και μακροπρόθεσμο χρονικό ορίζοντα, που πιστεύουμε ότι θα βοηθήσουν τον κλάδο μας ο οποίος βρίσκεται σε απελπιστική κατάσταση.

Σταθερή επιδίωξή μας είναι το ΤΕΕ να γίνει και πάλι σεβαστός και αξιόπιστος σύμβουλος της πολιτείας για όλα τα θέματα, που αφορούν τον κλάδο και την κοινωνία. Να μην προκαλεί, στην καλύτερη περίπτωση, τη θυμηδία των συναδέλφων, με συνδικαλιστικές τακτικές των προηγούμενων δεκαετιών, που εξυπηρετούν μόνο προσωπικές πολιτικές επιδιώξεις και δεν λύνουν κανένα πραγματικό πρόβλημα.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Μερίδιο ευθύνης, για την ανεπάρκεια και την αναποτελεσματικότητα του ΤΕΕ, έχουμε και εμείς είτε  συμμετέχοντας  είτε  μη  όμως  ποτέ  και  κανένας  δεν  είχε  ως  σκοπό  προτάσεις  με  απλά,
«ρομαντικές   διαθέσεις» ψευδεπίγραφους  «ανεξάρτητους»   αυτοπροσδιορισμούς,  ή   προθέσεις
«επαναστατικής γυμναστικής», όπως κάνουν άλλοι. Κύριος γνώμονας των θέσεων μας είναι το ΤΕΕ, το σήμερα και το αύριο του, είναι η ιδεολογία μας και ο πραγματισμός που πρέπει να διακρίνει κάθε άνθρωπο ή ομάδα που έχει την ευθύνη για οποιασδήποτε μορφής συλλογική εκπροσώπηση, πέρα από προσωπικές φιλοδοξίες, εφήμερες συμμαχίες.


Μόνο ΟΛΟΙ μαζί μπορούμε και αυτό θα κάνουμε.


Σας καλούμε λοιπόν να ενώσουμε τις δυνάμεις μας στην κρίσιμη για τον κλάδο εκλογική μάχη της 2ς Νοεμβρίου.


ΕΝΩΜΕΝΟΙ να κάνουμε το ΤΕΕ πιο παραγωγικό, πιο αποτελεσματικό, χρήσιμο και χρηστικό στους μηχανικούς.Ψηφοδέλτιο για την Κεντρική Αντιπροσωπεία ΤΕΕ-ΔΚΜ Ανανέωση Πρωτοπορία


Ψηφοδέλτιο για την Αντιπροσωπεία Περιφερειακού Τμήματος Κεντρικής Μακεδονίας


Ψηφοδέλτιο για την Αντιπροσωπεία Περιφερειακού Τμήματος Δυτικής Ελλάδος


Ψηφοδέλτιο για την Αντιπροσωπεία Περιφερειακού Τμήματος Θράκης

Ψηφοδέλτιο για την Αντιπροσωπεία Περιφερειακού Τμήματος Δυτικής Μακεδονίας


Ψηφοδέλτιο για την Αντιπροσωπεία Περιφερειακού Τμήματος Κεντρικής & Δυτικής Θεσσαλίας


Ψηφοδέλτιο για την Αντιπροσωπεία Περιφερειακού Τμήματος Mαγνησίας


Ψηφοδέλτιο για την Αντιπροσωπεία Περιφερειακού Τμήματος Aνατολικής Στερεάς Ελλάδα


Ψηφοδέλτιο για την Αντιπροσωπεία Περιφερειακού Τμήματος Ανατολικής Κρήτης


Ψηφοδέλτιο για την Αντιπροσωπεία Περιφερειακού Τμήματος Δυτικής Κρήτης


Ψηφοδέλτιο για την Αντιπροσωπεία Περιφερειακού Τμήματος Πελοποννήσου


Ψηφοδέλτιο για την Αντιπροσωπεία Περιφερειακού Τμήματος Aιτωλοκαρνανίας

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

Blog Archive

- Copyright © ΔΚΜ - Δημοκρατική Κίνηση Μηχανικών -Metrominimalist- Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -