Posted by : ΔΚΜ - Δημοκρατική Κίνηση Μηχανικών Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2013

Ενημερωτικές δράσεις ΥΠΕΚΑ για το νόμο περί αντιμετώπισης της αυθαίρετης δόμησης – Ημερίδες σε Ήπειρο, Αττική και Πελοππόνησο
Το ΥΠΕΚΑ συνεχίζει σειρά ενημερωτικών δράσεων σε όλη τη χώρα για την εξοικείωση του τεχνικού κόσμου με το νόμο 4178/2013, για την αντιμετώπιση της αυθαίρετης δόμησης και το περιβαλλοντικό ισοζύγιο. Είναι η πρώτη φορά που πολιτική ηγεσία και αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου αναλαμβάνουν πρωτοβουλία να ενημερώσουν τοπικά τους μηχανικούς και τα στελέχη των αρμόδιων περιφερειακών υπηρεσιών για τις ισχύουσες διατάξεις περί αυθαιρέτων. Αυτήν την περίοδο η ενημέρωση λαμβάνει τη μορφή ημερίδων, όπου παρουσιάζονται και αναλύονται βασικά σημεία του νέου νόμου.
Η εκκίνηση της σειράς αυτής των ημερίδων έγινε τις προηγούμενες εβδομάδες στη Βόρεια Ελλάδα (Κομοτηνή, Θεσσαλονίκη, Κοζάνη), όπου η συμμετοχή των μηχανικών ήταν μεγάλη και το ενδιαφέρον έντονο για σειρά θεμάτων του νέου νόμου. Την εβδομάδα που έρχεται θα διεξαχθούν ημερίδες σε Ήπειρο, Αττική και Πελοππόνησο, ενώ το ίδιο θα γίνει μέσα στο Νοέμβριο και αργότερα σε μεγάλες πόλεις όλης της χώρας. Θα ακολουθήσουν αργότερα μέσα στο έτος δράσεις για την ενημέρωση των πολιτών, όσον αφορά τα πλεονεκτήματα του νόμου 4178, τις ειδικές προβλέψεις του και τις διαδικασίες που απαιτούνται.
Σχετικά με το θέμα ο Υπουργός Αναπληρωτής ΠΕΚΑ Σταύρος Καλαφάτης δήλωσε: 
«Ο νέος νόμος για την αντιμετώπιση της αυθαίρετης δόμησης είναι η τελευταία μεγάλη ευκαιρία των πολιτών να αντιμετωπίσουν με τον πλέον αποτελεσματικό τρόπο τις πολεοδομικές εκκρεμότητες του παρελθόντος. Σε αυτή την προσπάθεια, σύμμαχος της Πολιτείας και των πολιτών είναι οι μηχανικοί. Το ΥΠΕΚΑ με σειρά ενημερωτικών ημερίδων θέλει να βοηθήσει τους μηχανικούς να κάνουν πιο αποτελεσματικά τη δουλειά τους. Για να καταφέρουμε όλοι μαζί, πολίτες, επαγγελματίες και Πολιτεία, να δώσουμε οριστικό τέλος στη νοοτροπία της αυθαιρεσίας».
Οι ενημερωτικές ημερίδες της επόμενης εβδομάδας θα διεξαχθούν ως κάτωθι:
Ιωάννινα: Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2013, ώρα 16:00, Ξενοδοχείο DuLac, σε συνεργασία με την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου - Δυτικής Μακεδονίας.
Πειραιάς: Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013, ώρα 18:00, στην αίθουσα του Πειραϊκού Συνδέσμου (δίπλα στο Δημαρχείο), σε συνεργασία με το Δήμο Πειραιά.
Καλαμάτα: Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2013, ώρα 11:00, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Καλαμάτας, σε συνεργασία με το Δήμο Καλαμάτας και το περιφερειακό τμήμα Πελοποννήσου του ΤΕΕ.
Τρίπολη: Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2013, ώρα 18:00, στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρίπολης, σε συνεργασία με το περιφερειακό τμήμα Πελοποννήσου του ΤΕΕ.
Στην πρώτη ενημερωτική ημερίδα (Ιωάννινα) αυτής της εβδομάδας την έναρξη των εργασιών θα κηρύξει ο Υπουργός Αναπληρωτής ΠΕΚΑ, Σταύρος Καλαφάτης, ενώ ο Γενικός Γραμματέας Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος Σωκράτης Αλεξιάδης θα παρουσιάσει βασικές διατάξεις του νόμου 4178/2013.
Στις ημερίδες, ειδικότερα θέματα εφαρμογής του νόμου παρουσιάζουν ο Νομικός Σύμβουλος του Υπουργού Αναπληρωτή ΠΕΚΑ Κωνσταντίνος Καρατσώλης και η Προϊσταμένη (Τμήματος Α) της Διεύθυνσης Οικοδομικού και Κτιριολογικού Κανονισμού (ΔΟΚΚ) Ευρυδίκη Γαρδίκη.

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

Blog Archive

- Copyright © ΔΚΜ - Δημοκρατική Κίνηση Μηχανικών -Metrominimalist- Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -