Posted by : ΔΚΜ - Δημοκρατική Κίνηση Μηχανικών Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013

Ασφαλιστικό


Στο καυτό ζήτημα των εισφορών και εν αναμονή των όποιων δικαστικών αποφάσεων, οφείλουμε να διεκδικήσουμε δύο βασικά ζητήματα: τη θεσμοθέτηση της δυνατότητας υπαγωγής σε χαμηλότερη ασφαλιστική κατηγορία και την ευνοϊκότερη δυνατότητα ρύθμισης των ληξιπρόσθεσμων οφειλών. Παγίως συμφωνούμε στη λογική ενός μακρόπνοου σχεδιασμού, υπάρχουν όμως ορισμένα μέτρα άμεσης ανακούφισης, όπως τα παραπάνω, τα οποία πρέπει να λαμβάνονται άμεσα.

Οφείλουμε να διεκδικήσουμε την επιστροφή των αποθεματικών του Ταμείου μας στο ίδιο το Ταμείο. Η περιουσία του ΤΣΜΕΔΕ δε σχηματίστηκε από κρατικές επιχορηγήσεις αλλά από τις εισφορές των μελών του και μόνο, καθώς και από την ίδια τη διαχείρισή της, κατά συνέπεια δεν είναι δυνατόν –χωρίς καμία συγκατάθεσή μας- να διατίθεται ως μπάλωμα στα ελλείμματα άλλων ταμείων, σε τρύπες του κρατικού προϋπολογισμού ή να «κουρεύεται» κατά βούληση.
Διεκδικούμε διαχωρισμό των εισφορών που αφορούν τον κλάδο υγείας. Δεν είναι δυνατόν συνάδελφοι χωρίς ασφαλιστική ενημερότητα να μην έχουν δικαίωμα ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.


Προτείνουμε την ίδρυση Ταμείου Επαγγελματικής Ασφάλισης (ΤΕΑ) για την κάλυψη παροχών που σήμερα δεν καλύπτει ο ΕΟΠΥΥ. Η έννοια του ΤΕΑ, που αποτελεί κλασικό συνταξιοδοτικό όχημα στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες, υποστηρίζεται από ευρωπαϊκή οδηγία και η δυνατότητα ίδρυσής του έχει περάσει και στην ελληνική νομοθεσία.

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

Blog Archive

- Copyright © ΔΚΜ - Δημοκρατική Κίνηση Μηχανικών -Metrominimalist- Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -