Posted by : ΔΚΜ - Δημοκρατική Κίνηση Μηχανικών Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013

Δημόσια Διοίκηση


Η αναδιοργάνωση και ο επανασχεδιασμός της λειτουργίας του Δημοσίου αποτελεί βασική προτεραιότητα του κράτους, καθώς το σημερινό μοντέλο ενός υπερτροφικού και γραφειοκρατικού μηχανισμού απέτυχε παταγωδώς. Η συμβολή του ΤΕΕ σε όλους τους τομείς που άπτονται των αρμοδιοτήτων του θα αποβεί επωφελής τόσο για το ίδιο το κράτος όσο και για τους συναδέλφους που υπηρετούν στο δημόσιο.

Η αξιολόγηση πρέπει να διενεργείται από πιστοποιημένους φορείς και όχι από την υπαλληλική ιεραρχία, με βασικό κριτήριο την επίτευξη στόχων. Μια αξιολόγηση κομμένη και ραμμένη στην παρελθοντική λογική των εξυπηρετήσεων και του βολέματος ημετέρων, είναι μια αξιολόγηση αναποτελεσματική έως και επικίνδυνη.

Σημαντικό αίτημα για εμάς αποτελεί η πραγματική εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου. Ακόμα και σήμερα, χρόνια πλέον μετά την εφαρμογή του, υπάρχουν εντός του δημοσίου θύλακες διαφορετικής μισθολογικής μεταχείρισης. Κάθε ειδικότητα εφόσον αμείβεται με Δημόσιο χρήμα θα πρέπει να λαμβάνει τον ίδιο αξιοπρεπή βασικό μισθό ανεξαρτήτως του φορέα που υπηρετεί.


Προτάσεις για την εξυγίανση του τρόπου παραγωγής δημοσίων έργων και συμβάσεων με χρήση νέων τεχνολογιών.  Ταυτόχρονη πρόταση για αλλαγή του θεσμικού πλαισίου σύμφωνα με το πρόσφατο παράδειγμα άλλων Ευρωπαϊκών χωρών.


Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

Blog Archive

- Copyright © ΔΚΜ - Δημοκρατική Κίνηση Μηχανικών -Metrominimalist- Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -