Posted by : ΔΚΜ - Δημοκρατική Κίνηση Μηχανικών Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013

Λειτουργία ΤΕΕ

Το ΤΕΕ οφείλει να μετεξελιχθεί σε έναν αξιόπιστο φορέα πιστοποίησης, τόσο για όσους επιδιώκουν να αποκτήσουν άδεια άσκησης επαγγέλματος όσο και για τα ήδη μέλη του, αναμορφώνοντας έτσι το μητρώο του. Είναι άμεση προτεραιότητα για εμάς να μπει ένα τέλος στη λογική απαξίωσης του τεχνικού κόσμου και στην ενίσχυση του ρόλου του επιμελητηρίου ως τεχνικού συμβούλου της Πολιτείας.

Το ΤΕΕ μπορεί και οφείλει να λειτουργήσει ως φορέας αδειοδότησης «μιας στάσης» για τα μέλη και τις τεχνικές επιχειρήσεις.

Η λειτουργία του ΤΕΕ θα πρέπει να βασίζεται στην αιχμή της τεχνολογίας και της πρωτοπορίας. Είναι σημαντικό να εισαχθούν δράσεις και δραστηριότητες οι οποίες να ελαχιστοποιούν την φυσική παρουσία και με χρήση της τεχνολογίας να εξυπηρετούν τα μέλη του.

Το ΤΕΕ μπορεί και οφείλει να λειτουργήσει ως πλατφόρμα πληροφόρησης για τη διευκόλυνση της επικοινωνίας και της επαφής με τους –ήδη πολλούς- συναδέλφους που έχουν βρει εργασία στο εξωτερικό. Σε αυτό το πλαίσιο, κρίνεται επιτακτική και η διεύρυνση των διασυνορικών συνεργασιών με τους αντίστοιχους φορείς των υπολοίπων χωρών.

Το ΤΕΕ θα πρέπει να λειτουργήσει ως πραγματικός σύμβουλος της πολιτείας. Ειδικότερα στις αρμοδιότητες-υποχρεώσεις του ΤΕΕ είναι να εκπονεί μελέτες για όλα τα τεχνικά και αναπτυξιακά θέματα της χώρας. (σήμερα στο εξωτερικό οι αντίστοιχοι σύλλογοι μηχανικών αποτελούν βασικό συνεργάτη της εκάστοτε κυβέρνησης και σχεδιάζουν από κοινού).
Ψηφιακή καταγραφή και αξιολόγηση όλων των δημοσίων έργων ανά κατηγορία με σκοπό την διάθεση των πόρων του ΠΔΕ τα επόμενα χρόνια .

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

Blog Archive

- Copyright © ΔΚΜ - Δημοκρατική Κίνηση Μηχανικών -Metrominimalist- Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -